Akademia.FoodPlace.pl

Bio wykładowcy

Od ponad 10 lat, w ramach działalności Centrum Znakowania Żywności (https://centrumznakowaniazywnosci.pl/, z pasją wspieram firmy w licznych obszarach prawa żywnościowego.

Całą swoją ścieżkę zawodową skierowałam ku profesjonalizacji zagadnień związanych z prawnymi aspektami jakości żywności, a także jej składu i oznakowania. Specjalizuję się m.in. w weryfikacji etykiet środków spożywczych, ocenie ich bezpieczeństwa, stosowaniu dodatków do żywności, wyznaczaniu wartości odżywczych, formułowaniu oświadczeń żywieniowych, zdrowotnych i środowiskowych, wprowadzaniem na rynek suplementów diety.

Na bieżąco śledzę zmiany legislacyjne i pojawiające się wytyczne. Swoją wiedzą i doświadczeniem wspieram firmy bardzo duże, jak i bardzo małe, wskazując nie tylko na obowiązujące przepisy, ale także praktykę kontrolną, orzecznictwo sądowe oraz liczne przewodniki organów krajowych i europejskich.

Cenne rekomendacje i wskazówki przekazuję zarówno w ramach pracy doradczej, jak i podczas szkoleń i wystąpień. We współpracy kieruję się zasadami partnerstwa, a dobro mojego klienta i konsumentów stawiam na równi. Wiem też, jak ważna w codziennej pracy jest znajomość zagadnień praktycznych i chętnie się nimi dzielę.

Jestem absolwentką technologii żywności (ze specjalizacją dietetyka) oraz podyplomowego zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu, oraz biotechnologii na Uniwersytecie im. A. Mickiewicza w Poznaniu. Część studiów odbywałam w ramach zagranicznych projektów naukowych, m.in. na Harvard Medical School w USA, University College Cork w Irlandii oraz Norwegian University of Science and Technology w Norwegii.
Prawo żywnościowe
4 godziny 30 minut
390 PLN (+23%VAT)
Ramy prawne stosowania oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych Zakres stosowania rozporządzenia (WE) nr 1924/2006. Ważne definicje, czyli jak odróżni...
Średniozaawansowany
10 wykłady
4 godziny 30 minut
390 PLN (+23%VAT)
Prawo żywnościowe
4 godziny 15 minut
390 PLN (+23%VAT)
Pojęcie suplementu diety Definicja prawna suplementu diety – co może, a co nie może być kwalifikowane jako suplement? Problematyka produktów z pogr...
Średniozaawansowany
9 wykłady
4 godziny 15 minut
390 PLN (+23%VAT)
Prawo żywnościowe
4 godziny 30 minut
390 PLN (+23%VAT)
Znakowanie żywności opakowanej Przegląd przepisów krajowych i unijnych dotyczących etykietowania żywności. Odpowiedzialność prawna za produkt i jeg...
Średniozaawansowany
8 wykłady
4 godziny 30 minut
390 PLN (+23%VAT)
Prawo żywnościowe
4 godziny 45 minut
390 PLN (+23%VAT)
OPIS SZKOLENIA: Celem szkolenia jest przedstawienie ogólnych wymogów w zakresie znakowania środków spożywczych przeznaczonych na rynek USA, głównie...
Średniozaawansowany
7 wykłady
4 godziny 45 minut
390 PLN (+23%VAT)
Prawo żywnościowe
4 godziny
390 PLN (+23%VAT)
Kategorie żywności prozdrowotnej Podział żywności o właściwościach prozdrowotnych (żywność wzbogacona, suplement diety, żywność specjalnego przezna...
Średniozaawansowany
10 wykłady
4 godziny
390 PLN (+23%VAT)
ORZECZNICTWO dotyczące dodatków do żywności – przykłady
Średniozaawansowany
2 wykłady
15 minut
5
5 (1)
Substancje dodatkowe – zasady stosowania Rozporządzenie (WE) nr 1333/2008 w sprawie dodatków do żywności – konstrukcja, omówienie najważniejszych z...
Średniozaawansowany
8 wykłady
4 godziny
390 PLN (+23%VAT)
5
5 (1)
Znakowanie wartością odżywczą – aspekty prawne Podstawowe definicje w kontekście informacji o wartości odżywczej. Zakres i sposób przedstawiania ob...
Średniozaawansowany
9 wykłady
4 godziny 30 minut
390 PLN (+23%VAT)