Akademia.FoodPlace.pl

Dobra praktyka produkcyjna i higieniczna z uwzględnieniem zagrożeń i zasad HACCP. Elementy kultury bezpieczeństwa żywności. Podstawowe zasady bezpieczeństwa żywności dla pracowników operacyjnych.

Wykładowca
Joanna Ryłko
11 Uczniowie Zapisano się
0
0 opinii
  • Opis
  • Program
  • Notice
  • Recenzje
Mockup_SZKOLENIE_014

Kurs dedykowany jest dla pracowników operacyjnych, pracowników produkcji, magazynierów, pracowników działu utrzymania ruchu. Koncentruje się na najważniejszych i podstawowych aspektach związanych z bezpieczeństwem żywności, a także zawiera elementy związane z kulturą bezpieczeństwa żywności.

Kurs prezentuje informacje w sposób, który pomaga łatwo je przyswoić. Może być zastosowany dla pracowników jako szkolenie wstępne przy przyjęciu do pracy, jak również, jako okresowe szkolenie przypominające. Kurs może być bardzo dobrą alternatywą dla szkolenia organizowanego przez pełnomocników, managerów jakości itp., którzy zobligowani są do organizowania szkoleń wstępnych i okresowych. W aktualnym czasie, gdy w zakładach jest duża rotacja pracowników, można to dobrze wykorzystać.

Kurs zawiera wytyczne dotyczące GHP, GMP, programów warunków wstępnych, podstawowe elementy kultury bezpieczeństwa żywności oraz podstaw HACCP. Szkolenie koncentruje się na wszystkich istotnych elementach tj. postępowaniu w przypadku stłuczki, rodzajów i źródeł zagrożeń biologicznych, chemicznych (w tym alergennych), fizycznych, szczegółowym myciu i dezynfekcji rąk itp., dzięki którym pracownik może być bardziej świadomy swojej odpowiedzialności i mocniej zaangażowany w produkcję bezpiecznej żywności.

 I część – podstawowe informacje o zagrożeniach

Zagrożenia biologiczne

Zagrożenia chemiczne

Zagrożenia fizyczne

II część – elementy GHP, GMP

Infrastruktura, otoczenie, maszyny, urządzenia

Postępowanie ze stłuczką

Mycie i dezynfekcja

Usuwanie odpadów

Magazynowanie i transport

Alergeny

Kontrola szkodników

Kontrola wody i powietrza

Higiena i zdrowie personelu

Szkolenia personelu

Proces i jego przepływ

III część – Kultura Bezpieczeństwa Żywności

Dlaczego kultura bezpieczeństwa żywności jest taka ważna?

IV część – Podstawy HACCP

Podstawowe informacje na temat analizy zagrożeń

Możliwy jest zakup tego kursu w pakiecie dla Grupy.

Grupa może się składać maksymalnie z 5 osób.

Jeśli interesuje Cię zakup kursu dla więcej niż jednej osoby - wybierz opcję "KUP DLA GRUPY".

Opcja ta jest dostępna po zalogowaniu się.

Koszt kursu dla Grupy (do 5 osób) to 1 000,- PLN (+23% VAT)

Share
Course details
Czas trwania 1 godzina 5 minut
Wykłady 5
Film 1 godzina 5 minut
Poziom Początkujący