Kurs dedykowany jest dla pracowników operacyjnych, pracowników produkcji, magazynierów, pracowników działu utrzymania ruchu. Koncentruje się na najważniejszych i podstawowych aspektach związanych z bezpieczeństwem żywności, a także zawiera elementy związane z kulturą bezpieczeństwa żywności.
Kurs prezentuje informacje w sposób, który pomaga łatwo je przyswoić. Może być zastosowany dla pracowników jako szkolenie wstępne przy przyjęciu do pracy, jak również, jako okresowe szkolenie przypominające. Kurs może być bardzo dobrą alternatywą dla szkolenia organizowanego przez pełnomocników, managerów jakości itp., którzy zobligowani są do organizowania szkoleń wstępnych i okresowych. W aktualnym czasie, gdy w zakładach jest duża rotacja pracowników, można to dobrze wykorzystać.
Kurs zawiera wytyczne dotyczące GHP, GMP, programów warunków wstępnych, podstawowe elementy kultury bezpieczeństwa żywności oraz podstaw HACCP. Szkolenie koncentruje się na wszystkich istotnych elementach tj. postępowaniu w przypadku stłuczki, rodzajów i źródeł zagrożeń biologicznych, chemicznych (w tym alergennych), fizycznych, szczegółowym myciu i dezynfekcji rąk itp., dzięki którym pracownik może być bardziej świadomy swojej odpowiedzialności i mocniej zaangażowany w produkcję bezpiecznej żywności.
I część – podstawowe informacje o zagrożeniach
Zagrożenia biologiczne
Zagrożenia chemiczne
Zagrożenia fizyczne
II część – elementy GHP, GMP
Infrastruktura, otoczenie, maszyny, urządzenia
Postępowanie ze stłuczką
Mycie i dezynfekcja
Usuwanie odpadów
Magazynowanie i transport
Alergeny
Kontrola szkodników
Kontrola wody i powietrza
Higiena i zdrowie personelu
Szkolenia personelu
Proces i jego przepływ
III część – Kultura Bezpieczeństwa Żywności
Dlaczego kultura bezpieczeństwa żywności jest taka ważna?
IV część – Podstawy HACCP
Podstawowe informacje na temat analizy zagrożeń
Możliwy jest zakup tego kursu w pakiecie dla Grupy.
Grupa może się składać maksymalnie z 5 osób.
Jeśli interesuje Cię zakup kursu dla więcej niż jednej osoby - wybierz opcję "KUP DLA GRUPY".
Opcja ta jest dostępna po zalogowaniu się.
Koszt kursu dla Grupy (do 5 osób) to 1 000,- PLN (+23% VAT)