Kurs zawiera wytyczne dotyczące Food Defence- ochrony żywności przed narażeniem terrorystycznym czyli umyślnymi zanieczyszczeniami chemicznymi, biologicznymi czy radiologicznymi itp., w odniesieniu do najnowszych wersji standardów BRCGS czy IFS. Działania podejmowane w ramach Ochrony żywności mają na celu przede wszystkim zmniejszenie prawdopodobieństwa złośliwego ataku, zmniejszenie konsekwencji takiego ataku, ochronę reputacji organizacji i ochronę marki.
Food Defence – Obrona Żywności
I część – wstęp
– Pochodzenie obrony żywności
II część – podstawowe informacje
– Definicje
– Defence a bezpieczeństwo produktu
– Obrona żywności a bezpieczeństwo żywności a oszustwa produktowe
III część – podstawy programu Food Defence
– Klucz do najlepszego Food Defence
– Podział zagrożeń Food Defence
– Skutki słabego Food Defence
– Skutki mocnego Food Defence
– Reakcje w kryzysie
– Budowanie planu Food Defence
– Przypadki w Polsce związane z Food Defence
IV część – struktura programu Food Defence
– Kryteria planu
– Zespół ds. Food Defence
– Procedura obrony żywności
– Wymagania Food Defence w BRCGS i w IFS
V część – plan obrony żywności
– Wymagania planu Food Defence
VI część – kryteria analizy ryzyka
– Cele ataku
– Motywacje
– Identyfikacja słabych punktów
– Przykładowa analiza ryzyka
– Przykładowa checklista do weryfikacji skuteczności planu
VI część – podsumowanie
– Przykładowe pytania audytora w kwestii Food Defence
Pomyślne ukończenie tego kursu pomoże personelowi jakościowemu, członkom zespołu obrony żywności, w wykazaniu kompetencji i zrozumienia tematu związanego z Food Defence.
Możliwy jest zakup tego kursu w pakiecie dla Grupy.
Grupa może się składać maksymalnie z 5 osób.
Jeśli interesuje Cię zakup kursu dla więcej niż jednej osoby - wybierz opcję "KUP DLA GRUPY".
Opcja ta jest dostępna po zalogowaniu się.
Koszt kursu dla Grupy (do 5 osób) to 1 950,- PLN (+23% VAT)