Akademia.FoodPlace.pl

HACCP wg Codex Alimentarius 2020 oraz przewodnika Komisji Europejskiej 2022

Wykładowca
Joanna Ryłko
8 Uczniowie Zapisano się
0
0 opinii
  • Opis
  • Program
  • Ważne informacje
  • Recenzje
10-minut_SZKOLENIE_010

HACCP wg Codex Alimentarius 2020 oraz przewodnika Komisji Europejskiej 2022, do których aktualnie wszystkie standardy związane z bezpieczeństwem żywności tj. BRCGS czy IFS dostosowują wymagania HACCP.

Procedury HACCP i wymagania prawne

  • Rozp 852/2004
  • Rozp 178/2002
  • Rozp 2021/382

Podstawy HACCP

  • Przydatne definicje zgodnie z przewodnikiem UE
  • Podstawa HACCP

Programy warunków wstępnych, operacyjne programy warunków wstępnych, krytyczne punkty kontroli

  • Związek między HACCP a normami międzynarodowymi
  • Przykłady GHP, oPRP
  • Dwu lub trzy etapowe podejście do analizy zagrożeń
  • Miejsce systemu HACCP

7 zasad, 12 kroków HACCP

  • Historia HACCP
  • Powołanie zespołu HACCP
  • Zakres HACCP
  • Opis produktu
  • Zamierzone zastosowanie/ przeznaczenie
  • Diagram przepływu
  • Potwierdzenie diagramu przepływu
  • Rodzaje zagrożeń
  • Analiza zagrożeń HACCP- przykłady matryc ryzyka, przykłady zarządzania ryzykiem i komunikowania ryzyka
  • Identyfikacja CCP
  • Ustanowienie limitów krytycznych w CCP
  • Monitorowanie CCP
  • Działania naprawcze
  • Procedury zatwierdzenia (walidacji) i weryfikacji
  • Dokumentacja i prowadzenie rejestrów
  • Doskonalenie HACCP

Pomyślne ukończenie tego kursu pomoże personelowi jakościowemu w wykazaniu kompetencji i zrozumienia HACCP w najnowszym podejściu.

1. Procedury HACCP i wymagania prawne
2. Podstawy HACCP

    Warning: Trying to access array offset on null in /home/platne/serwer168344/public_html/autoinstalator/akademia.foodplace.pl/wordpress10925/wp-content/plugins/masterstudy-lms-learning-management-system-pro/includes/helpers.php on line 251

    Warning: Trying to access array offset on null in /home/platne/serwer168344/public_html/autoinstalator/akademia.foodplace.pl/wordpress10925/wp-content/plugins/masterstudy-lms-learning-management-system-pro/includes/helpers.php on line 251
  • 3
    VIDEO_010_02
    Sorry, this lesson is currently locked. You need to complete "" before accessing it.
    5 minut
3. Programy warunków wstępnych, operacyjne programy warunków wstępnych, krytyczne punkty kontroli

    Warning: Trying to access array offset on null in /home/platne/serwer168344/public_html/autoinstalator/akademia.foodplace.pl/wordpress10925/wp-content/plugins/masterstudy-lms-learning-management-system-pro/includes/helpers.php on line 251

    Warning: Trying to access array offset on null in /home/platne/serwer168344/public_html/autoinstalator/akademia.foodplace.pl/wordpress10925/wp-content/plugins/masterstudy-lms-learning-management-system-pro/includes/helpers.php on line 251
  • 4
    VIDEO_010_03
    Sorry, this lesson is currently locked. You need to complete "" before accessing it.
    15 minut
4. 7 zasad, 12 kroków HACCP

    Warning: Trying to access array offset on null in /home/platne/serwer168344/public_html/autoinstalator/akademia.foodplace.pl/wordpress10925/wp-content/plugins/masterstudy-lms-learning-management-system-pro/includes/helpers.php on line 251

    Warning: Trying to access array offset on null in /home/platne/serwer168344/public_html/autoinstalator/akademia.foodplace.pl/wordpress10925/wp-content/plugins/masterstudy-lms-learning-management-system-pro/includes/helpers.php on line 251
  • 5
    VIDEO_10_04
    Sorry, this lesson is currently locked. You need to complete "" before accessing it.
    1 godzina 45 minut

Możliwy jest zakup tego kursu w pakiecie dla Grupy.

Grupa może się składać maksymalnie z 5 osób.

Jeśli interesuje Cię zakup kursu dla więcej niż jednej osoby - wybierz opcję "KUP DLA GRUPY".

Opcja ta jest dostępna po zalogowaniu się.

Koszt kursu dla Grupy (do 5 osób) to 1 950,- PLN (+23% VAT)

Share
Wykupujesz dostęp na 5 dni
Course details
Czas trwania 2 godziny 15 minut
Wykłady 5
Film 2 godziny 15 minut
Poziom Średniozaawansowany